Pirelli změní zřejmě jen zadní pneumatiky, Räikkönen nejezdí jen na 80 %

Räikkönen, Kimi | foto: Lotus F1 Team

Pirelli od VC Kanady změní pneumatiky, po výhradách ze strany FIA dojde k menší změně. Kimi Räikkönen i tak nevěří, že dojde k nějaké velké změně v rozložení sil. Každá větší změna by totiž byla neférová.

Dobrou zprávou pro Ferrari a Lotus je, že plánovaná změna pneumatik Pirelli bude zřejmě menší, než se plánovalo. Ještě to není oficiální, ale mělo by se jednat o modifikaci pouze zadních gum, která by měla zabránit jejich delaminaci. Může se tedy jednat pouze o modifikace na vnitřní vrstě pneumatik. 

Z tábora Pirelli slyšíme, že by změny měly vést pouze k malým změnám. Detaily by se týmy měly dozvědět ve čtvrtek. Kimi Räikkönen Pirelli za tento krok chváli: "Vše ostatní by bylo neférové. Jen proto, že některé týmy se s gumami ještě nevypořádaly, vytváří tlak. Se silnějšími zadními gumami můžeme žít. Pomůže to i nám. Nevěřím, že se díky tomu bude měnit rozložení sil jednotlivých týmů."

Kimi při této příležitosti připomněl také, že Lotus nijak neprotestoval ani proti prvnímu opatření Pirelli, které zvětšovalo provozní rámec tvrdší směsi pneumatik Pirelli. Fin také nesdílí kritiku některých svých kolegů, kteří musejí díky gumám jezdit pomalu. "Jezdíme tak rychle, jak jen můžeme. Samozřejmě jsou hranice, které vám dává auto nebo gumy. Pokud chcete s jednou sadou gum jet déle než ostatní, tak nemůžete jet na 100%. Ale netvrdil bych, že jezdím jen na 80%."


Nico Hülkenberg to vidí jinak: "Normálně se v závodě snažíte jezdit trochu pod limitem, abyste pokud možno co nejméně klouzali. S momentálními gumami musíte občas jezdit dva stupně pod tímto limitem. Liší se to ale závod od závodu, stint od stintu, sadu od sady. Není žádné pravidlo týkající se využití potenciálu. To to dělá tak těžkým."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 22 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy