Räikkönen či Ricciardo? Horner o potenciálních nástupcích Webbera

Räikkönen, Kimi | foto: Lotus F1 Team

Šéf Red Bullu Christian Horner se ve včerejším rozhovoru pro rakouskou televizi Servus dotkl i potenciálních nástupců Marka Webbera, pokud po letošní sezóně odejde.

Na začátku připustil, že se 36letý Webber nachází "v podzimu své kariéry, nikoliv už na jaře." Na dotaz, kdo jej příští rok nahradí, pokud s Australanem smlouvu neprodlouží, odpovídal diplomaticky.

"Nyní není možné říci, kdo bude jezdit příští rok po boku Sebastiana [Vettela]. Je jasné, že momentálně by všichni piloti chtěli sedět v Red Bullu," věří si Horner.

Mezi favority ale patří Kimi Räikkönen z Lotusu a Daniel Ricciardo z jejich "farmy" - z týmu Toro Rosso. "Kimi odvádí dobrou práci. Momentálně je velmi silný. My se ale soustředíme na vlastní piloty. Kimi je soupeř, kterého chceme porazit. Správnou dobou pro diskuse o pilotech je pozdní léto," odmítá spekulovat Horner.

Na adresu Ricciarda říká: "Daniel je velmi, velmi talentovaným jezdcem. Vzešel z juniorského programu Red Bullu a odvádí skvělou práci. Sledujeme ho. Daniel odjel několik výborných závodů, velmi silný byl například v Číně.

Také si všímáme toho, co dělá Jean-Eric Vergne, a je příjemné pozorovat jeho pokrok. Účelem Toro Rosso je vychovávat piloty a učinit z nich kandidáty pro Red Bull, stejně jako to udělali se Sebastianem Vettelem," vysvětluje Horner.


Vlivný Helmut Marko si více oblíbil Daniela Riccarda, který je podle něj lepší než Jean-Eric Vergne
(foto: Scuderia Toro Rosso)

Kdo má z mladíků Toro Rosso větší šanci, o tom nenechává nikoho na pochybách odborný poradce Red Bullu Helmut Marko: "Obecně jsme spokojeni s oběma piloty. Momentálně je lepší Ricciardo."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy