Hamiltonův pes Roscoe si v Barceloně odbývá premiéru

Hamilton, Lewis | foto: Mercedes AMG F1 Team

Za pár hodin nás čeká Velká cena Španělska a u Mercedesu přemýšlejí, jak udržet své pozice získané ve včerejší kvalifikaci. Co se však naladit na lehčí notu? Svůj debutový závodní víkend totiž prožívá Roscoe, pes Lewise Hamiltona.

Lewis Hamilton si pořídil anglického buldoka jménem Roscoe. Bernie Ecclestone mu dokonce povolil vstup do paddocku, což Brit ohodnotil slovy - "dost cool". V Barceloně tento víkend odstartovala evropská část sezony a Hamilton tak měl příležitost vzít s sebou svého mazlíčka.

"Trošku teď kulhá, protože nedávno na něčem uklouzl v domě mých rodičů. Bydlím v motorhomu a když nemám čas, stará se o něj moje sestra. Pokusím se jej dostat do paddocku, když to půjde," prozradil Hamilton ve svém komentáři pro BBC. 

"Pochopitelně musíme být opatrní, protože monoposty F1 jsou pěkně hlasité i pro člověka, natož pro psa," a dodává, že v garáži jej rozhodně neuvidíme. Jeho přítomnost si prý mistr světa z roku 2008 užívá.

"Vždy jsme měli v rodině psy, už od mého narození. Miluji na nich jejich oddanost. Nezáleží na tom, jaký máte zrovna den, vždy jsou s vámi, vždy vás mají rádi a jsou šťastní, že vás vidí. Roscoe mě pořád následuje.

Když se balím, pozoruje mě. Když jdu do postele, buď na ni vyskočí, nebo sedí vedle na podlaze a slyším ho chrápat. Když jsem na počítači, vyřizuji e-maily - sedí pode mnou a spí. Je to zkrátka opravdu nejlepší přítel člověka," uvedl.


R
oscoe dnes ráno (foto: Lewis Hamilton)

A proč zvolil zrovna anglického buldoka? "Vždycky jsem ho chtěl. Všichni mi říkali, že nebudu schopný se o něj starat a já jsem byl odhodlaný jim ukázat, že se mýlí. Moje máma ho během Vánoc přivezla, protože jsem tou dobou trénoval. Starala se o něj ten měsíc, kdy jsem byl pryč a teď se mnou bude cestovat na všechny evropské závody," uzavírá Hamilton.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy