Whitmarsh: Naše výkony nejsou důvodem k rezignaci

Whitmarsh, Martin | foto: McLaren

Martin Whitmarsh odmítl, že by zvažoval svoji rezignaci na základě velmi nepovedených výkonů, které McLaren zkraje sezony 2013 předvádí.

Whitmarsh nahradil Rona Dennise na postu šéfa McLarenu před sezonou 2009. Od té doby se týmu ještě nepodařilo vyhrát titul mezi jezdci ani konstruktéry. Martin Whitmarsh hraje u McLarenu jednu z klíčových rolí od svého příchodu do týmu z Wolkingu (to se psal rok 1989). Brit odmítá rezignovat v době, kdy se týmu nedaří, naopak chce osobně dohlédnout na obrat ve výkonech.

Šéf McLarenu také dodává, že zprávy o tom, že by o jeho nahrazení mělo jednat představenstvo McLarenu, jsou liché. "Ne nevěřím tomu, že by se o mém nahrazení mělo jednat na představenstvu. Alespoň z toho, co zatím vím, to není pravda. 

Věřím týmu, věřím, že se z toho dokážeme dostat. Takže nezvažuji nic jiného, než to, že tento tým vrátím tam, kam patří." Nástupce Rona Dennise dále poukázal na obtížné časy, které klasická britská stáj zažila v minulosti a ani tehdy se nesahalo k tak drastickým krokům.

Podle svých slov si práci pro McLaren užívá: "Tímto sportem jsem obklopen už hodně dlouho. Byl jsem zde při těžkých momentech a černých okamžicích, ale také při dobrých částech historie. Užívám si motorsport a užívám si motorsport pro vítězství, takže opravdu nemám rád, když postavíte auto, které nemá na vítězství.

Za dobu, co jsem součástí týmu, jsme vyhráli více než 100 závodů a jsem si naprosto jistý tím, že v této statistice budeme pokračovat. Budeme pracovat ještě tvrději, abychom toho dosáhli ještě tento rok."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy