Kovalainen: Caterham by měl po vylepšeních v Barceloně Marussii porážet

Caterham CT03 | foto: Caterham F1 Team

Heikki Kovalainen si v Bahrajnu vyzkoušel letošní monopost Caterhamu CT03, jenž v Barceloně projde další proměnou. Po dalších vylepšeních by měl být rychlejší než konkurenční Marussia MR02.

"Cítím, že se auto řídí obtížněji než na konci minulého roku. Samozřejmě se věci změnily, pneumatiky jsou odlišné a v důsledku toho je jiné nastavení. Zejména kvůli těmto dvěma věcem je řízení vozu náročnější," vysvětluje Kovalainen pro Sky Sports.

Současní piloti Caterhamu - Charles Pic a Giedo van der Garda - by z něj měli dostávat více: "Na druhou stranu cítím, že bychom z něj mohli dostávat více. Cítil jsem, že bychom s ním měli být schopni porážet Marussii a teď s vylepšeními bychom v této pozici měli být," pokračuje Kovalainen, který se po třech letech závodění za tým musí spokojit s rolí rezervního pilota.

Marussia měla před letošní sezónou s jezdci také problémy, když po odchodu Tima Glocka nedorazily slíbené peníze Luize Razii, jenž měl závodit. O Kovalainenovi se hovořilo jako o možné náhradě. "Nikdy jsme nevedli vážná jednání, takže to skutečně nikdy nebylo možností," objasňuje Fin.

"Ani s jinými týmy jsem aktivně nejednal. Celkem dlouho jsem hovořil s Caterhamem - až do chvíle, než oznámili dalšího pilota [Gieda van der Gardeho] a opravdu jsem nevedl žádné vážnější diskuse s nikým jiným," přiznává.


Heikki Kovalainen se v Bahrajnu po pěti měsících znovu svezl s monopostem Caterhamu
(foto: Team Caterham F1)

Popírá, že by o své závodní místo přišel kvůli údajné hádce s šéfem týmu Tonym Fernandesem. "Ne, to není pravda. Nikdy jsme se nerozkmotřili. Nesouhlasil jsem s tím, co mi letos nabízeli. V tomhle jsem s Tonym nesouhlasil, ale nikdy jsme se nepohádali."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy