Opatrný Button: Novinky v Barceloně budou jen začátek

mclaren mp4-28 | foto: McLaren

Plánové novinky, které do Barcelony přiveze McLaren, podle Jensona Buttona nemusejí znamenat výrazný krok vpřed a jsou jen částí dalšího vývoje.

McLaren prožil velmi nepovedený start do letošní sezony. Ve Wokingu však nic nezvdávají a hodlají vůz vyvíjet a zlepšovat. Důležitým krokem pro ně bude závod v Barceloně, kam (stejně jako všechny ostatní týmy) přivezou řadu novinek. Jenson Button však mírní nadšení a nedomnívá se, že to pro McLaren bude tak velký krok vpřed.

"Bylo pro nás těžké konzistentně se zlepšovat během prvních čtyř závodů. Myslím si však, že návrat na okruh, kde jsme jezdili při předsezonních testech nám dá jasný ukazatel pokroku," uvedl třiatřicetiletý Brit.

"Hodně se mluvilo o důležitosti novinek, které příští týden uvidíme, ale, jako všechny novinky, je to jen část řady vyvíjejícího se zlepšování, které trvá po celou sezonu. Jako vždy tam budou prvky, které budou fungovat a jiné, které budou fungovat jinak, než bychom očekávali a další, které nebudou fungovat a budou vyžadovat další práci. To je život v moderní F1," uvedl Button v předzávodovém prohlášení.

Dodal, že je ohledně příštího víkendu opatrný, avšak doufá, že se McLaren posune kousek blíž místu, kde chtějí být. Podle něj Barcelona nebude definovat sezonu McLarenu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy