Ferrari se do Barcelony těší, vášniví fanoušci Alonsovi dodávají zvláštní motivaci

Ferrari F138 | foto: Scuderia Ferrari

Jaké pocity mají závodní pilot Ferrari - Fernando Alonso a Felipe Massa - před příštím závodním víkendem ve Španělsku?

"Vítězství v Barceloně 2006, v Monze 2010 a ve Valencii minulý rok jsou bezpochyby závody, které mi poskytly to nejlepší vzrušení v kariéře," vzpomíná Alonso na nejlepší okamžiky svého profesionálního života.

Ve Španělsku bude doma. Není proto divu, že se těší na mocnou podporu svých domácích příznivců: "Vřelost fanoušků a pocit, kterého se vám dostává během závodu ve Španělsku, jsou vždy zvláštní: od okamžiku, kdy přiletíte na letiště a míříte do hotelu a na okruh."

"Od prvních kol na dráze v pátek a v sobotu dopoledne můžete ihned pociťovat vášeň fanoušků na tribunách a podněty k dodatečné motivaci, protože se chcete pokusit o ten pověstný kousek navíc, abyste zajistili, že budou mít co oslavovat," uvádí pilot Ferrari, který v Barceloně dojel druhý za Williamsem Pastora Maldonada.

"Takto začíná to hledání pro onu těžko popsatelnou desetinu sekundy výkonnosti, kterou vždy vyhledáváte ve voze Formule 1," pokračuje Alonso, jehož Ferrari do Španělska veze další nové díly, aby stáhlo především svůj kvalifikační deficit na své největší soupeře.


Ferrari se už těší na pokračování šampionátu F1 příští týden v Barceloně (foto: Scuderia Ferrari)

Felipe Massa se do vlasti svého týmového kolegy také těší: "Opravdu jezdím do Španělska rád. Vždy se mi líbila atmosféra samotné Barcelony a atmosféra na okruhu během závodního víkendu. Circuit de Catalunya je okruhem, který díky všem těm testům od počátku roku známe nejlépe."

Jaký je z jeho pohledu okruh? "Jde o složitou, technickou trať, kde je důležité mít dobrý aerodynamický přítlak. Má nejlepší vzpomínka na Barcelonu se datuje do roku 2007, kdy jsem vyhrál závod. Bylo to skvělé vítězství před fantastickým davem, který viděl můj boj s mnoha soupeři - včetně Fernanda, jenž byl tehdy u McLarenu," připomíná porážku, kterou Alonsovi dokázal před 6 lety připravit na domácí půdě.

Aby však na takový výsledek mohl navázat, bude muset předvést lepší výkon než v posledním závodě, kde si vybral i velkou porci smůly, když ho během závodu postihly dva defekty: "Samozřejmě nejsem spokojený se svým posledním závodem v Bahrajnu a doufám, že budu o následujícím víkendu zpět v boji o nejvyšší příčky."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy