Räikkönen: Další titul mě šťastnějším neudělá

lotus e21 | foto: Lotus F1 Team

"Iceman" Kimi Räikkönen je v otázce vítězství v šampionátu chladný. V článku hovoří o svém přátelství se Sebastianem Vettelem.

Kimi Räikkönen, momentálně druhý jezdec tabulky šampionátu a tudíž nejbližší rival Vettela v boji o titul, zůstává věrný své přezdívce "Iceman": "Další titul by mě neudělal šťastnějším," řekl mistr světa s Ferrari pro rok 2007 v rozhovoru pro německé novináře. 

I přes vzájemnou rivalitu na trati, která je momentálně umocněna pozicemi v mistrovství, našel Kimi po svém návratu do F1 ve Vettelovi dobrého kamaráda, s nímž by již brzy mohl bojovat za jeden tým: "V F1 je obtížné se s někým spřátelit. Ale my dva jsme to zvládli." 

Kimi po závodu v Bahrajnu odletěl z dějiště VC soukromým tryskáčem a vzal i Sebastiana. O své budoucnosti však Fin stále mlčí: "Nevím, co přijde příští rok. Momentálně se snažím získat maximum ze současné situace. Rozhodnu se až časem a zvolím si to, co pro mě bude nejlepší. Zatím však svůj čas neplýtvám uvahami o budoucnosti."


Kimi a Sebastian slaví víkendový výsledek na stupních vítězů v Bahrajnu (zdroj: Red Bull Racing)

Dále dostal Kimi otázku na týmovou režii Red Bullu v Malajsii, kterou právě Vettel porušil. Pilot Lotusu se zastal Němce: "Týmová režie patří do F1. Občas je zapotřebí uposlechnout, občas nedává smysl," míní 33 letý jezdec.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy