Whitmarsh: McLaren se na rok 2014 ještě nesoustředí, "chceme vyhrávat letos"

mclaren mp4-28 | foto: McLaren

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh přiznává, že jeho tým letošní sezónu neobětuje ve prospěch té příští, s níž přijdou velké změny.

Jenson Button sice v šampionátu ztrácí na Sebastian Vettela už 64 bodů a McLaren na Red Bull 86 bodů a výkonnost vozu MP4-28 pokulhává, přesto šéf Martin Whitmarsh letošní sezónu nehodlá "odpískat" a začít se brzy zabývat rokem 2014, kdy F1 čekají velké změny v pravidlech i v pohonných jednotkách.

"Tohle je jednou z mých slabostí. Nechci závodit, pokud nejsme konkurenceschopní. Možná je to vada mé osobnosti, ale už v Austrálii jsem dal jasně najevo, že o roku 2014 teď mluvit nebudu," říká šéf McLarenu pro Autosport.

"Chci být konkurenceschopný. Vrátit se na špičku a cestovat na závody s důvěrou, že máme na vítězství," pokračuje. McLaren je však v šampionátu až šestý za Force Indií, konkurenceschopnost jejich vozu by se měla zlepšit ve Španělsku, kam mají přivézt velký balík vylepšení.

"Chci nás vidět na pódiu - na nejvyšší úrovni. Musíme postoupit na další úroveň. Jezdit na závody, kdy víte, že nemůžete vyhrát, to není něco, co bych si mohl užívat. Chci se tedy dostat zpět do situace, kdy ve čtvrtek vyjdete na trať s očekáváním, že byste mohli zvítězit. V takové situaci bych nás chtěl vidět a očekávám to i od našich lidí," dodává Whitmarsh.


Vyústění výfuků McLarenu MP4-28 (foto: McLaren Mercedes)

Podaří se McLarenu učinit obrat ve své výkonnosti a vyhrávat letos závody? Barcelona ukáže, jak velkých pokroků je tým z Wokingu schopný v krátkém čase dosáhnout.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy