Sauber rychlé zlepšení své výkonnosti nečeká

sauber c32 | foto: Sauber Motorsport AG

Sauber ví, že je čeká při cestě na vrchol ještě hodně práce s vozem roku 2013, se kterým se jim letos v prvních závodech zrovna nedařilo.

Tým ze švýcarského Hinwilu bojuje se zadní částí svého vozu v podstatě od jeho představení. V Číně už dokonce představil nová aerodynamická vylepšení a nové zadní křídlo. Ačkoliv tyto věci pomohly Nicovi Hülkenbergovi chvíli i vést závod v Číně a bojovat se Sebastianem Vettelem, tak nakonec bral pouze bod za desáté místo v cíli. 

Týmová šéfka Sauberu, Monisha Kaltenbornová, řekla, že si z jejich výkonů v Šanghaji tým odnáší nějaké pozitivní náznaky. Nicméně sama cítí, že třeba by bylo mnohem více. "Přijeli jsme sem [do Šanghaje] se záměrem předvést určitou změnu oproti tomu, co jsme viděli v Malajsii. Nebyli jsme s tím uplně spokojeni a byli jsme někde trochu jinde. Co jsme mohli vidět, bylo, že upravy, které jsme představili, jsou krokem správným směrem."


Sauber trápí zadní část monopostu

"Nemůžete očekávat zázraky, ale jsou [úpravy] minimálně krokem správným směrem." Dle Kaltenbornové bylo největším otazníkem po VC Číny, proč rychlost Nica Hülkenberga ke konci závodu tak spadla. "Nico odjel solidní závod a byl konkurenceschopný na obou směsích. Teď musíme zjistit, proč už nebyl konkurenceschopný na posledním stintu."

"Mohla by za tím stát teplota okolního prostředí. Musíme se na to podívat, protože tu nebylo nic, co by nasvědčovalo tomu, že auto bylo nějak poškozené."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy