V boxech nejrychlejší Red Bull, Vettela přezul za 2,3 sekundy (+strategie)

red bull rb9 | foto: Red Bull Racing

ŠANGHAJ - PŘEHLED ZASTÁVEK V BOXECH A PNEUMATIKOVÝCH STRATEGIÍ; Nejrychlejší zastávku dnes předvedli mechanici Red Bull, jejcih výkon dnes však moc konstantní nebyl.

Vettelova první zastávka ve 14. kole trvala pouze 2,3 sekundy, zbylé dvě však byly na poměry rakouské stáje slabší: 3,1 a 3,3 s - průměr 2,9 s.

Stejný průměr dosáhli i mechanici McLarenu, kteří ale žádné bleskurychlé zastávky tentokrát nepředvedli - nejpovedenější byla ta Buttonova ve 49. okruhu Velké ceny Číny: trvala 2,8 s.

Výkyvy ve výkonnosti v boxech mělo i Ferrari, které se při přezouvání Massy neustále zlepšovalo: 3,8 - 2,9 - 2,4 s (průměr 3,03 s). U Alonsa první zastávka byla výborná (2,6 s), na druhou stranu ta poslední moc vydařená nebyla: 4,0 s.

Pod hranici tří vteřin se dnes jednou dostali také u Mercedesu (třetí Hamitonova zastávka za 2,6 s) a u Force Indie (poslední zastávka Di Resty za 2,8 s).

Vítěznou strategií dnes byla třízastávková, na kterou vsadili všichni piloti kromě Buttona a Péreze z McLarenu, který by jinak na lepší výsledek kvůli slabé konkurenceschopnosti vozu MP4-28 pomýšlet nemohl. Jensonovi pomohla k pátému místu, Sergiovi rychlost scházela.

Zajímavé je, že Alonsův vítězný čas (1:36:26,945 hod) byl téměř stejný jako loňský Rosbergův (1:36:26,929 hod). Nejrychlejší Vettelův čas závodu (1:36,808 min) však byl o více než tři sekundy rychlejší než loňský čas Kobajašiho (1:39,960 min).

Většina dnes do závodu odstartovala na méně trvanlivé měkké směsi, mnoho týmů se rozhodlo rozdělit strategie mezi své piloty. Pouze Button, Vettel, Hülkenberg, Di Resta, Pérez, Vergne a Bottas se rozhodli začít na středně-tvrdé směsi.

Nejdelší stint na středně-tvrdých gumách předvedl Button: 27 kol (46,4 % vzdálenosti závodu). Na měkké se odjelo nejvíce 7 kol (12,5 % závodu), což krom Buttona zvládli i Massa, Grosjean, Hülkenberg, Pérez, Maldonado a Chilton.


Legenda:  

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy