Toro Rosso chce zlepšit kvalifikace, se závodní rychlostí je spokojeno

toro rosso str8 | foto: Scuderia Toro Rosso

Na papíře Toro Rosso STR8 vypadá dobře, ale jezdci týmu, Jean Eric Vergne a Daniel Ricciardo, doposud zřejmě nedokázali z potenciálu auta, za kterým stojí Red Bull, vytěžit maximum, protože jejich kvalifikační výsledky nejsou nijak oslnivé.

Jean Eric Vergne to vysvětluje: "Rychlost auta je povzbuzující. V Malajsii jsem měl čtvrtý nejrychlejší čas. Ano, zajel jsem ho na čerstvých pneumatikách option a s lehkým autem, ale to je pro všechny stejné. Takže rychlost v autě určitě je. Myslím si, že jí ale v pátky nebo v kvalifikaci nemaximalizujeme. Zde musí přijít zlepšení."

Jeho týmový kolega, Daniel Ricciardo, letos ještě nezískal ani bod, i podle jeho názoru je třeba se zlepšit hlavně v kvalifikaci. "Myslím, že budeme bojovat o body, protože závodní rychlost je fajn, ale bylo by hezké začínat výše na startovním roštu. Musíme víkend využít trochu lépe, vrátit se do rytmu.

Je před námi ještě hodně práce, ale každý ji chce zvládnout a každý věří, že jí můžeme zvládnout. Takže se budeme ve fabrice mezi touto dobou a Čínou hodně snažit. Dva závody za námi a ještě nemám žádný bod. Není to zrovna start, ve který bych doufal, ale je tu pár pozitivních věcí."


Monopost STR8 v boxech v Malajsii (foto: Scuderia Toro Rosso)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy