Button stále věří, že McLaren bude moci letos zasáhnout do boje o titul

Button, Jenson | foto: McLaren

Jenson Button očekává, že McLaren se po špatném začátku zlepší a ještě letos bude moci zasáhnout do bojů o titul. K pokroku by mělo dojít již za dva týdny v Číně.

Po dvou závodech Button na lídra šampionátu Sebastiana Vettela ztrácí už 38 bodů, společně s týmem však byl v Malajsii povzbuzen pokrokem, kterého v krátké době dosáhli. V Sepangu dokonce mohl s Mercedesy bojovat o pódium, nebýt osudné chyby mechanika v boxech.

"Šampionát je stále ve hře, a pokud jde o mě, mám za cíl titul. Rozhodně. Sebastian mě v roce 2009 v boji o šampionát málem porazil, ale neskóroval v prvních dvou závodech," vzpomíná Button pro Daily Mail na podobnou situaci u Red Bullu před 4 lety.

"Pro nás se jedná o obrovský obrat. Většinu závodu v Sepangu jsme byli rychlejší než Lotus a Ferrari," uvedl minulý týden. Stále však souhlasí, že před McLarenem je spousta práce: "Auto stále není perfektní, bylo opravdu narychlo spíchnuté pro Sepang."


Jenson Button věří v obrat, o titul hodlá ještě zabojovat (foto: McLaren Mercedes)

"Skvělé je, že je tolik aut konkurenceschopných a navzájem se obírají o body, což je přesně to, co potřebujeme. Protože vím, že jsme se tolik zlepšili, tak jsem momentálně velmi spokojeným pilotem. A vím, čeho je tým schopen v příštích několika týdnech dosáhnout, abychom v Číně měli silné auto.

V Melbourne jsem byl celkem na dně, během pěti dní mezi prvními dvěma závody jsem pak byl pozitivnější. Vše ještě není vyřešeno. Stále máme problémy a potřebujeme vyřešit jízdní vlastnosti vozu, ale z hlediska vývoje je vůz mnohem lepší. Došlo k velkému obratu," dodává Button.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy