Force India a Mercedes oznamují uzavření dlouhodobého partnerství

Motory | foto: Mercedes AMG F1 Team

Sahara Force India a Mercedes-Benz oznamují uzavření nové dlouhodobé dohody týkající se dodávky pohonných jednotek od přelomového roku 2014 dále.

Mercedes bude dodávat Force Indii kompletní pohonnou jednotku (tedy spalovací motor včetně systému pro rekuperaci energie), převodovku a veškeré související pomocné systémy dle nových pravidel pro sezónu 2014.

Mercedes dodává motory indické stáji od roku 2009, tedy již pátou sezónu. Toto historické spojení a rostoucí konkurenceschopnost Force Indie vedly k rozšíření existujícího partnerství také na převodovku a hydraulické systémy, které stáj dosud odebírala od McLarenu.

Šéf Force Indie Vijay Mallya k tomu říká: "Naše dohoda s Mercedesem pro nadcházející léta je tou nejdůležitější v historii Sahary Force Indie. Vzhledem k tomu, že příští rok budou představena nová pravidla pro pohonná ústrojí, si nedokážu vybavit lepšího partnera pro spolupráci v nové a vzrušující éře Formule 1. Tato dohoda nám poskytuje dlouhodobou stabilitu, kterou potřebujeme. Umožní nám pokračování v naší cestě na čelo startovního roštu F1."


Připravovaný 1,6l V6 turbomotor Mercedesu pro sezónu 2014 (foto: Mercedes AMG F1 Team)

Výkonný ředitel Mercedesu Toto Wolff dodává: "Jedná se o významný milník oznámit naši první dlouhodobou smlouvu na dodávku pohonných jednotek v rámci pravidel pro rok 2014. Force India je naším prvním opravdovým zákazníkem v F1 od roku 2009 a my jsme potěšeni tím, že s ním můžeme vstoupit do rozšířeného dlouhodobého vztahu od roku 2014 dále.

Tato dlouhodobá smlouva nabízí výbornou hodnotu, co se týče vyvážení mezi cenou a výkonností. Doufáme, že Mercedes-Benz a Sahara Force India budou spolupracovat po celé období životního cyklu nové generace pohonných jednotek."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy