Lauda zpochybňuje pokyny Brawna, Wolff se ho zastává: "Mohlo to skončit slzami"

Mercedes F1 W04 | foto: Daimler AG

Nevýkonný ředitel a akcionář Mercedesu Niki Lauda po Velké ceně Malajsie zkritizoval instrukce Rosse Brawna, který nedovolil Nicovi Rosbergovi předjet Lewise Hamiltona. Toto Wolff se ho však zastává.

"Ze sportovního hlediska to bylo špatné. Měli ho [Rosberga] nechat jet. Musíme si promluvit s Rossem, pokud tohle má být strategie, která bude od nynějška využívána," cituje Laudu britské Times.

Těmito slovy pouze přiložil do ohně spekulací o konci Brawna po příchodu Paddyho Lowea z McLarenu. Druhý z šéfů Mercedesu Toto Wolff sice přiznal, že týmová režie pro podívanou není nikterak skvělou věcí, Brawna však podpořil.

"Nedošlo k žádné kontroverzi," řekl Wolff. "Oba piloti měli trochu problémy s palivem a my jsme si nebyli jistí, jestli s nimi dojedeme až do cíle a obě jsme na problém upozornili. Nico ukázal, že je fantastickým týmovým hráčem a držel pozici. Udělali bychom to i v opačném případě."

"Není to ze sportovního hlediska perfektní, lidé tohle vidět nechtějí a já si to taky nepřeji vidět, ale někdy musíte vydat pokyn a učinit rozhodnutí - a Ross to udělal. Bylo to kvůli týmu, aby získal třetí a čtvrté místo, ale ze sportovního pohledu to určitě fantastické nebylo," přiznává.


Lewis Hamilton ani Nico Rosberg po závodě v Malajsii moc spokojení nebyli
(foto: Mercedes AMG F1 Team)

Na dotaz, zda by Rosberg mohl v závěru ještě zatopit Red Bullům, Wolff odkazuje na Brawna, který měl data potřebná pro rozhodnutí: "Z vnějšku to je velmi těžké, i pro mne. Nemám program a software a tohle je mnohem složitější, než jen říci: 'Ano, mohli jsme je nahánět.'

Mohlo to skončit nakonec u slz, a pak byste byli skutečně idioti. Buďme tedy zkrátka spokojení s tím, že jsme nakonec získali třetí a čtvrté místo," dodává Wolff, který před letošní sezónou přišel k Mercedesu z Williamsu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy