Kdo bude závodit za Lotus v roce 2014? Tým bude přemýšlet i o Kubicovi

GP Abú Zabí | foto: Renault Sport F1

Šéf Lotusu Eric Boullier uvedl, že Lotus bude vážně přemýšlet o angažování Roberta Kubici na post závodního pilota, pokud bude dostatečně v pořádku.

Polák letos odmítl nabídku na start v německé závodní sérii DTM, místo toho se rozhodl pokračovat ve rallye ve třídě WRC2. O víkendu na Kanárských ostrovech vedl, po další havárii však z rallye musel odstoupit (více zde).

Kubica se již nechal slyšet, že by v F1 na některých tratích s menším množstvím zatáček mohl závodit, ale že by mu například spletité Monako stále dělalo problémy. Stále usiluje o svůj návrat do Formule 1, která mu chybí.

Současný šéf Lotusu by svého bývalého pilota zpět bral: "Pokud bude Robert naprosto připraven na návrat do F1, rozhodně bude mezi kandidáty," uvedl pro F1news.ru v reakci na dotaz pátrající po jezdeckém složení Lotusu v sezóně 2014.

Jedničkou Lotusu je momentálně Kimi Räikkönen, tomu však letos vyprší smlouva a není vyloučeno, že se po místě nebude ohlížet u jiných stájí. Na otázku, zda Fin bude závodit za Lotus i příští rok, Boullier uvedl: "Velmi dobrá otázka. Odpověď neznám."


Robert Kubica při testech s Lotusem před 2 roky ve Valencii (foto: Lotus F1 Team)

Na povýšení do pozice závodního pilota pomýšlí také rezerva Lotusu a úřadující šampion GP2 Davide Valsecchi. K němu Boullier řekl: "Mám větší šanci, než kdokoliv jiný. Máme pro tuto sezónu určité plány a uvidíme, jak se se svou prací vyrovná - na dráze i mimo ní. Během velké ceny k tomu nedojde, bude však testovat se starým autem."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy