Boullier: Konečně mohu říci, že je Lotus špičkovým týmem, je ale brzy na to, mluvit o titulu

Räikkönen, Kimi | foto: Lotus F1 Team

Šéf Lotusu Eric Boullier po vítězství Kimiho Räikkönena v australském Melbourne uvedl, že cílem Lotusu je stát se top týmem a že na to, aby mysleli na zisk titulu je ještě brzy.

Kimi Räikkönen díky bezchybné strategii a perfektní práci s pneumatikami jednoznačně zvítězil v úvodním závodě sezony a ocitl se tak na čele tabulky šampionátu. Šéf Lotusu Eric Boullier však mírní nadšení a řekl, že toto vítězství v australském Melbourne ještě nezaručuje boj o titul. 

"Jasně jsme dali na vědomí, že chceme být top týmem. Začít sezonu tímto způsobem znamená, že budeme bojovat o titul jak jen bude v našich silách, ale je ještě brzy dělat nějaké závěry. Ale alespoň mohu říci, že Lotus F1 je nyní špičkovým týmem a pokud budeme v každém roce schopni bojovat o vítězství, je to přesně to, co chceme. Od toho se můžeme odrazit a možná, že pak jednoho dne budeme opět šampiony," nechal se slyšet Boullier.

Upozornil také, že si oproti loňsku nevšiml žádné větší změny v přístupu finského pilota. "Více se směje, celý víkend! Kimi je Kimi. Sám si vybudoval svoji osobnost... rozhodně začal letošní sezonu tak, jako skončil minulou, takže můžeme očekávat, že bude silný. Nemyslím, že existuje někdo, kdo může Kimimu říkat, co má dělat a já popravdě rozhodně nejsem tím, kdo by s tím začínal," uvedl.

Lepší start do nové sezony si u Lotusu nemohli přát (foto: Lotus F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy