Pérez si při svém debutu s McLarenem strašně přeje vyhrát

Pérez, Sergio | foto: McLaren

Sergio Pérez se vrací do Melbourne, tedy na místo, kde před dvěma lety zažil debut v F1. Mexičan si strašně přeje vyhrát hned při svém debutu v týmu McLaren.

Na Sergia Peréze čeká náročný víkend - debut v týmu McLaren, navíc musí všem dokázat, že je hodnotná náhrada Lewise Hamiltona a také to, že dokáže držet krok se svým týmovým kolegou Jensonem Buttonem (tedy vítězem 3 z posledních 4 ročníků VC Austrálie).

"Jako jezdec F1 sníte o tom, že vyhrajete svůj první závod. Sníte o tom celý život. Nevím, jaký to může být pocit, ale moc rád bych zjistil, jaký je to pocit, vyhrát svůj první závod v novém týmu. Zatím jsem ve své kariéře v F1 žádný závod nevyhrál. Ale teď si strašně moc přeji, abych vyhrál," nechal se Sergio Pérez slyšet.

Pérez v F1 debutoval v sezoně 2011 a za tu dobu si vybudoval pověst, podobně jako kolega Button, jezdce, který dokáže dobře zacházet s pneumatikami. Tehdy (v roce 2011) Sergio jako jediný dokázal dojet do cíle s pouze jednou zastávkou na svém kontě a byl klasifikován na 7. místě. Jenže jeho tým byl poté vyloučen kvůli nepovoleným zadním křídlům.

Určitě není bez zajímavosti, že v době podpisu smlouvy s McLarenem měl tehdejší jezdec Sauberu na svém kontě 66 bodů, ve zbývajících závodech už však nebodoval. Mladík si neodpustil několik chyb a spousta lidí kolem F1 začala pochybovat, jeslti si McLaren vybral správně. Peréz ale věří, že očekávání do něj vkládaná dokáže naplnit.

"Během zimy jsme odvedli neuvěřitelné množství práce. Na spolupráci s týmem jsem si zvykl velmi dobře. Odjel jsem s vozem velké množství kilometrů a zvykl si na práci s inženýry, což mi hodně pomohlo. Zatím můj přestup probíhá lépe, než jsem čekal. Pochopitelně, musíme počkat až se opravdu začne závodit.

Cílem je porazit Jensona a všechny ostatní jezdce. Nejdůležitější je pomoci týmu během sezony na cestě vzhůru. Cílem je být konzistentní, nezáleží na tom, jestli se bavíme o Austrálii nebo celé sezoně. Snad budeme na velmi dobré úrovni." Peréz připouští, že si velmi dobře rozumí s Jensonem Buttonem, který mu ochotně odpověděl na všechny otázky. 

"Bylo to pro mě docela překvapení, protože až doteď jsem Jensona moc dobře neznal. Ale hned od prvního dne se mě začal ptát na otázky o voze, o jeho chování atd. Nikdy bych podobné chování od světového šampiona nečekal. Ale přesně tohle je důvod, proč byl tak úspěšný během své kariéry. Jeho výhodou je, že je velmi inteligentní, dokáže se velmi dobře vyrovnat s obtížnými podmínkami a strategickými výzvami."

Pérez musí letos prokázat, co v něm je. Je jasné, že pouhé zopakování třech podiových umístění z loňského roku by v týmu z Wolkingu bylo nedostatečné...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy