Bianchi: Marussia se přes zimu zlepšila

Bianchi, Jules | foto: Manor Racing

Nový závodní pilot týmu Marussia, Jules Bianchi, je s týmem jen krátkou dobu. Přesto si myslí, že zimní testování dobře zvládla.

Během posledního dne zimních testů se Jules Bianchi dostal do tempa. Za sebou nechal Daniela Ricciarda z Toro Rosso a dokázal držet krok s Caterhamem.

I když Francouz říká, že z časů v testech se toho moc vyčíst nedá, věří, že Marussia udělala krok vpřed. Tým má letos konečně k dispozici i KERS a tak budou bitvy o umístění v Poháru konstruktérů, které svádí pravidelně s Caterhamem, ještě zajímavější.

"Podle pohledu na časy jsme se hodně zlepšili," říká Bianchi pouhých dvanáct dní před závodem v Melbourne. "Je překvapením, že jsme se zlepšili tolik, a jsme za to rádi. I já jsem udělal krok vpřed, jen mezi sobotou a nedělí. Zároveň ale nevíme, jak a co testovali ostatní, takže se to špatně odhaduje."


Bianchi na výjezdu z boxové uličky v Barceloně (foto: Marussia F1 Team)

Mohla by se nakonec Marussia přesunout z chvostu pole mezi týmy středu a někdy bodovat? Není to příliš pravděpodobné, ale nikdy neříkejte nikdy. "Musíme být realisté. Porazit vozy ze středu pole je velmi náročné. Uděláme ale vše, co bude v našich silách. Nikdy nevíte..."

Jak na tom Marussia a ostatní týmy skutečně jsou, si musíme počkat až do prvních kol pátečního tréninku v Albert Parku, nebo nejlépe až do kvalifikace a závodu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy