Lotus je zklamán počasím: Déšť nás může přijít draho

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Romain Grosjean včera v Barceloně rozhodně nebyl spokojen. Na vině však ale bylo počasí, které jim podle jeho slov znemožnilo pracovat na nastavení vozu pro Melbourne.

Včerejší počasí (zataženo s přeháňkami a teploty 8-10°C) rozhodně nebylo to, co si u Lotusu přáli. Kromě kontroly systému, monitorování teploty či zpřesnění dat se zaměřili především na testování aerodynamiky vozu E21 a práci s jejich DDRS systémem.

Romain Grosjean dokončil 52 kol a jeho nejrychlejší čas měl hodnotu 1:34,928, což znamenalo 11 (poslední) místo a ztráta více než 12 sekund na prvního Marka Webbera.

"Další den se špatným počaším není to, co jsem chtěl. Ale nic s tím nenaděláte. Byl to trošku frustrující den a zaměřili jsme se na aerodynamiku. Auto je dobré na mokrých i přechodných pneumatikách a zvládli jsme dokončit připravovaný program - to jsou pozitiva. Nikdy se nechcete vidět vespod tabulky s časy a doufejme, že to bylo letos naposledy," nechal se slyšet a dodal, že vůz má rozhodně větší potenciál a rychlost, než kterou včera ukázal.

Přiznal však, že se obává, aby byl před prvním závodem připraven. "Udělali jsme věci potřebné pro vůz i tým, ale poslední testy jsou většinou o práci s inženýry a o hledání správného nastavení pro Melbourne. S takovým počasím to ale nebylo možné. Doufejme, že zítra to bude lepší a my budeme moci pracovat na dalších věcech, které jsme chtěli otestovat a které nemůžeme udělat během závodního víkendu," uvedl pro Autosport.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy