Kubica je připraven nastoupit v rally

GP Abú Zabí | foto: Renault Sport F1

Momentálně se jeví jako nejpravděpodobnější varianta, že Roberta Kubicu v letošním roce uvidíme v ME v rally. V článku se Polák také rozmluvil o svých zraněních. Co se rychlosti týče, tak nevidí žádný problém.

Robert Kubica nebude jezdit s Mercedesem v DTM, do hry se tak vrací možnost závodění v ME. Jen připomeňme, že Polák se těžce zranil v únoru 2011 při soutěži Ronde di Andora. Vloni v září však už seděl opět za volantem rallyového vozu a odbyl si svoji soutěžní premiéru po nehodě při soutěži v Itálii. Tu vyhrál. 

Po dalších soutěžích a dalším vítězství se Kubica v listopadu posadil dokonce za volant modifikovaného Citroënu C4 WRC. Při Rally di Como docela zaujal a pro rok 2013 tak má možnost volby. Citroën i M-Sport připravily svoje modely (DS3 RRC respektive Fiestu RRC) s hydraulickým řazením, které by mu umožnilo řadit i s jeho poraněnou rukou. 

"Když mám obě ruce na volantu a mohu odtud vše řídit, tak nezaznamenávám skoro žádný rozdíl. Sílu zde nemám takovou, jako dříve, ale trénink to může opět zlepšit. Problémem vlastně zůstává jen to, že ruku nemůžu tak natahovat a přitahovat, kromě toho mám omezenou pohyblivost mých prstů. Ale cítím, že to bude lepší a že by to neměl být žádný větší problém," říká Robert Kubica.

Jízda v noci, to zažil Robert v F1 jen v Abu Dhabi a Singapuru. To byla ale trať oslavětlena umělým osvětlením, v rally světelnou rampou

"S každým dnem dělám pokroky. Když sedím v autě, soustředím se na ježdění a moje omezení jsou v pozadí. Hranice tak posunuji s každým testem a každou rally o kousek dále. I když se díky svému zranění už nikdy nevrátím ke své dřívější 100% kondici, tak se budu zlepšovat. Moje rychlost by ale neměla být v žádném případě problémem!"


 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy