Vergne: S Ricciardem už nejsme kamarádi

Ricciardo, Daniel | foto: Scuderia Toro Rosso

Vztahy mezi závodními piloty Toro Rosso se zhoršily. Podle Jeana-Erica Vergneho už s Danielem Ricciardem nejsou žádní kamarádi.

Oběma jezdcům na konci sezóny 2013 vyprší smlouva a oba sní o tom, že by mohli nahradit Marka Webbera u mateřského Red Bullu. Do nedávné doby mezi sebou měly standardní vztahy, nyní jsou však na bodu mrazu.

"Nevím, jestli to je tím, že jsme v F1 nebo si [Ricciardo] myslí, že mě definitivně porazil a už spolu nemůžeme mít žádný vztah, ale ne - mimo trať se nevídáváme a nejsme kamarádi," citují Vergneho melbournské noviny The Age.

Pracovní vztahy jsou však podle Francouze nenarušeny. "Nestarám se o to, jestli pojedu na dovolenou se svým týmovým kolegou. Mám své přátele a víc toho nepotřebuji," pokračuje.

O rok starší Ricciardo potvrdil, že jejich přátelství z minulosti je pryč: "Nikdy nedošlo k žádným výbuchům či něčemu podobnému. Nikdy nenastal okamžik, který by ukončil přátelství - zkrátka to rozdělilo při soupeření. Představuji si, že jsme jako většina ostatních kolegů. Myslím, že by to tak mělo být.


Jean-Eric Vergne s Danielem Ricciardem odhalují nový monopost STR8 (foto: Scuderia Toro Rosso)

Když podle mě s někým přímo soupeříte, chcete mít svůj vlastní prostor. Bylo by to těžké mít mezi sebou pravé přátelství, protože nakonec spolu bojujeme o jedno místo, kvůli tomu nelze volit nějaký konzervativní přístup," dodává Ricciardo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy