Alonso: Vůz reagoval podle očekávání, pneumatiky budou dělat problémy

Ferrari F138 | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso dnes poté, co v Barceloně zajel nejrychlejší čas, uvedl, že F138 reaguje podle jeho očekávání. Jako klíčový faktor i on vnímá pneumatiky - jsou podle něj měkčí, rychlejší, ale také méně konzistentní a jejich degradace rapidní.

Ve středu byl program Ferrari zdržen problémem s výfukem, ale dnes Fernando Alonso dokončil 97 kol (celkem už jich má na svém kontě 283).

"Dnes jsme se zaměřili na srovnávání pneumatik, začali jsme s měkkými a přesunuli se ke tvrdé sadě. Trať byla chladnější než včera, zvlášť ráno, což ještě ztížilo přizpůsobivost vozu a nalezení správné přilnavosti," uvedl Španěl.

"Vyzkoušeli jsme několik aerodynamických konfigurací a poprvé jsme udělali změny v nastavení, abychom lépe porozuměli chování a degradaci pneumatik. Na každou změnu, kterou jsme udělali, auto reagovalo podle předpokladů a bylo užitečné vyzkoušet si jiné nastavení. Hlavně proto, abychom pochopili, kterým směrem se musíme příští týden vydat. Tam (třetí testy v Barceloně) bude větší důraz na výkon," upozornil.

Dodal také, že očekává problémy s pneumatikami. Podle něj je bude stále velmi těžké zvládnout i během prvního závodu v Austrálii.

"Letos opět budou jedním z klíčových aspektů pneumatiky. Jsou měkčí a rychlejšíí, ale také méně konzistentní a jejich degradace rapidní během každého kola. Máme před sebou kus práce, abchom pochopili, jak nejlépe vyvážit vůz. Ale to platí pro všechny týmy," nechal se slyšet Alonso.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy