McLaren: Problémy s pneumatikami jsou extrémní

mclaren mp4-28 | foto: McLaren

Sergio Pérez uvedl, že opotřebovávání letošních pneumatik je znepokojivé a překvapivé.

Sergio Pérez měl loni u Sauberu nálepku toho, kdo to umí s pneumatikami. Dnes však navzdory nejrychlejšímu času uvedl, že situace kolem pneumatik byla velmi obtížná.

"Je to extrémní. Degradace je velmi obtížná. Je to velké překvapení. Během zimních testů vídáme opotřebení běžně, ale nikdy ne v takové míře. Budeme tady závodit, takže je to znepokojivé. Ale stále se to s pneumatikami učíme, takže myslím, že až začneme závodit, věci se doufejme změní," uvedl Mexičan.

Dodal, že pokud by se nezměnily, viděli bychom v Melbourne sedm až deset zastávek v boxech. Jinak je však po dnešku spokojený. Uvědomuje si ale, že mají před sebou ještě hodně práce.

"Shrnutí je pozitivní. Byl to pro nás důležitý den. Zvládli jsme zajet hodně kilometrů a dokončili program, takže jsem v tomto ohledu spokojený. Závěr zní, že máme před sebou ještě hodně práce, než odjedeme do Melbourne. Je to stejný přístup jako jsme měli od začátku testování. Musíme zmaximalizovat každou šanci zlepšit náš vůz předtím, než se dostaneme do Melbourne," popsal Pérez.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy