Vettel o včerejších problémech Red Bullu, obavy o spolehlivost nemá

red bull rb9 | foto: Red Bull Racing

Sebastian Vettel vyvrací jakékoliv pochybnosti týkající se spolehlivosti Red Bull poté, co včera způsobil přerušení testování.

Pilot Red Bullu zastavil na konci boxové uličky po zastávce kvůli uvolněné matce kola. K mechanikům preventivně zajel kvůli vyšetření poklesu tlaku hydrauliky. Přes ztrátu času na dráze ujel včera 84 kol (391 km) a předvedl druhé nejrychlejší kolo (1:22,197 min).

"Nebylo to nic dramatického, drobnosti," popisuje Vettel své včerejší problémy. "Nejprve jsme museli vůz zastavit, protože jsme si nebyli jisti - zpozorovali jsme nějaký pokles tlaku.

"Pak ke konci dne to vypadalo, jako by nebylo kolo řádně upevněno, takže jsem musel znovu zastavit a způsobit vyvěšení červených vlajek. Měli jsme nějaké potíže se spolehlivostí, proto jsme neujeli tolik kol, kolik jsme chtěli. Je však lepší, když k tomu dochází spíše dnes než v Austrálii," vysvětluje úřadující mistr světa.

"S vozem jsme velmi spokojeni - s vyvážením, s tím, jak se chová. Dopoledne jsme absolvovali několik kratších jízd s novými pneumatikami a o trochu menším množstvím paliva. Odpoledne to byl jiný příběh. Je celkem těžké něco vyčíst z časů, protože pneumatiky jsou velmi dominantním faktorem," dodává Vettel.


Sebastian Vettel se včera potýkal s drobnými problémy, o spolehlivost Red Bullu se však nebojí
(foto: Red Bull Racing)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy