Další špatná zpráva pro Kubicu, na sedačku v DTM nedosáhne

Kubica, Robert | foto: Daimler AG

Překvapivé zprávy dnes přicházejí od týmu Mercedes v kategorii DTM. Podle nich, je jisté, že Robert Kubica byl vyřazen ze seznamu jezdců pro letošní sezónu této kategorie.

Když minulý měsíc Kubica testoval pro německou značku závodních vozů, mluvil Toto Wolff o „řádných testech v řádném závodním autě“. Vrátka si ale nechal otevřená. Byl si totiž vědom limitů, které Robert Kubica po své nehodě při závodech v rally má: „Uvidíme, jak se vše vyvine,“ prohlásil tehdy nový závodní ředitel Mercedes motorsportu.

Pro Roberta Kubicu byla možnost závodit v silničních automobilových závodech velkou nadějí. Po svém zranění pravé paže totiž není schopen na sto procent zvládnout řízení jednosedadlového vozu. 

Mercedes dnes jmenoval šest jezdců, kteří budou v jejich barvách jezdit v sérii DTM, Polákovo jméno mezi nimi ale chybí. Místo něj se v závodech budeme setkávat s Ralfem Schumacherem, Gary Paffettem, Robertem Merhim, Christianem Vietorisem, Robertem Wickensem a nováčkem Danielem Juncadellou.

Garáží Mercedesu občas zazní ale také jméno Nica Rosberga. Ten se má stát novým rádcem juniorů: „Těším se na jejich progres, možná těm mladým střelám budu moci dát jednu dvě rady,“ potvrdil svou fukci Rosberg.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy