Webber podporuje omezující pravidla pro využívání DRS

red bull rb9 | foto: Red Bull Racing

Mark Webber podporuje nová pravidla, která omezují využívání systému pro omezení přítlaku (DRS) během tréninků a kvalifikací pouze na zóny stanovené pro závod.

Mezinárodní automobilová federace (FIA) je před letošní sezónou kvůli bezpečnosti upravila. V pátky a v soboty totiž mohli piloti DRS využívat prakticky kdekoliv, pokud nepršelo. Nyní to bude možné jen v předem určených zónách, které jsou stanoveny pro závod.

Co si o tom myslí pilot Red Bullu Mark Webber? "Podle mě to je dobré. Piloti se to už nějakou dobu snaží prosadit, abychom DRS měli v kvalifikaci k dispozici pouze v úsecích, kde jej máme v závodě."

"Opravdu to pro týmy, jezdce ani fanoušky nemělo žádný smysl jezdit v pátek a v sobotu s aktivovaným DRS. Pouze to zvyšovalo riziko. A když ho můžeme zvládat o něco lépe, tak proč ne?," vysvětluje Australan.

Týmy díky tomu budou mít o něco snazší práci při volbě převodových poměrů a úhlů křídel. "Myslím, že týmy jsou teď spokojené, mohou správně nastavit převody tak, aby byly platné i s DRS."


Mark Webber je pro omezení DRS v trénincích a v kvalifikaci (foto: Red Bull Racing)

Webber ale připouští, že si na nová pravidla možná bude muset chvíli zvykat: "Stále se snažím v některých místech použít DRS, takže si na to budu muset zvyknout."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy