Brundle odcházející jezdce nelituje: "Šanci zazářit měli"

Brundle - Davidson | foto: Super Aguri Formula 1

V letošním ročníku uvidíme na startovním roštu poměrně velký počet nováčků. Martin Brundle svěží vítr vítá a nijak nelituje jezdce, na které sedačka nevyšla.

Celkem do F1 přibyde minimálně 5 nových tváří, pokud ve Force India zůstane Jules Bianchi, bude nováčků dokonce šest. Mladí talenti dokázali z nevyšší formulové soutěže vystrčit takové jezdce, jakými jsou Heikki Kovalainen, Timo Glock, Bruno Senna, Vitalij Petrov a Kamuj Kobajaši.

Bývalý jezdec a nynější komentátor F1 ale bývalých jezdců nijak nelituje a naopak nové naděje vítá. Svůj čas něco dokázat podle něj měli, a pokud jej nedokázali využít, je čas přenechat místo jiným.

„Vždycky říkám: Je velmi těžké dostat se do Formule 1, ale je ještě těžší se v ní udržet. Sledoval jsem [Estebana] Gutierreze v Jerezu a říkal jsem si ‚No, tohle bude zajímavé, jak asi pojede?‘

Kdyby to byl Kobajaši, rozhodně byste věděli, jak pojede: byl by čas od času skvělý, vyšvihl několik skvělých předjížděcích manévrů a na zbytek sezóny by chyběl na seznamu lidí, co tu chybí,“ vysvětloval Brundle a ve svých názorech ještě o něco přitvrzuje.

„Všichni měli šanci zazářit. Možná to zní trochu brutálně, ale tu šanci měli. Stejně jako jsem byl já vyhozený z F1, máte svoje šance, o nic jiného v tom nebylo, je to o čerstvé krvi,“ dodal se vzpomínkou na svůj podobný osud.

Doby, kdy Brundle závodil, už jsou dlouho pryč. Formuli 1 ale i přesto věnuje celý život
(zleva: Brundle - Suzuki - Danner)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 24 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy