Maldonado Williamsu FW35 věří: "Od počátku sezóny velmi rychlé auto"

Williams | foto: Williams F1 Team

Pastor Maldonado věří, že loňské problémy s aerodynamikou se týmu povedlo vyřešit a nový vůz FW35 bude hned od začátku sezóny velmi konkurenceschopný.

"Myslím, že jsme blízko dalším týmům a minulý rok jsme to prokázali. Jsme docela blízko špičkovým týmům," říká Maldonado pro Sky Sports.

"Každý rok se to těžce předpovídá - nikdy nevíte, co dělají ostatní. Ale když to srovnáme s tím, co jsme dělali minulý rok a co děláme pro příští sezónu, tak máme skvělý potenciál a s balíkem si věříme," pokračuje pilot Williamsu - týmu, který přestože si v šampionátu konstruktérů polepšil pouze o jedno místo ve srovnání s rokem 2011, dosáhl zřejmě největšího výkonnostního pokroku.

"A to je velmi důležité - abyste si věřili, abyste věřili týmu a tomu, s čím sezónu začnete. Vím, že to je hodně těžké, protože konkurence je velmi vyrovnaná, úroveň jezdců je také velmi vysoká, takže doufám, že to bude další výborná sezóna," těší se Venezuelan.

"Velmi usilovně jsme v posledních dvou letech pracovali, musíme využít náš potenciál. Loni jsme vyhráli jeden závod a já doufám, že takto budeme pokračovat.

Bude to velmi těžké, změny na vozech nejsou pro nikoho tak velké, pravidla jsou víceméně stejná, ale tvrdě jsme pracovali a já doufám, že budeme konkurenceschopnější než minulý rok. Mám také více zkušeností a držím si palce, abych zažil další skvělou sezónu," přeje si vítěz loňské Velké ceny Španělska.


Pastor Maldonado při testech v Jerezu (foto: Williams F1 Team)

"Minulý rok jsme měli několik problémů s aerodynamikou, které již nemáme. Tvrdě tlačíme na vývoj vozu a nyní doufám, že bude velmi konkurenceschopný - dokonce hned od počátku sezóny. Já se cítím na odjetí skvělých závodů připravený," ujišťuje pilot Williamsu, který letos dostává nového kolegu - talentovaného Valtteriho Bottase.

"Budu mít více zodpovědnosti, protože pro Valtteriho půjde o první rok závodění, což bude na začátku trochu obtížné. Valtteri má ale hodně zkušeností s týmem a velmi dobře zná jeho styl a ví, jak funguje. Je velmi dobrým klukem a já také doufám, že společně prožijeme skvělou sezónu. Naší misí je co nejčastěji dostávat vůz na čelní příčky," dodává Maldonado.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy