Debut dalšího nováčka: Druhým pilotem Caterhamu se stává Van der Garde

Caterham | foto: Caterham F1 Team

Giedo van der Garde se stává druhým závodním pilotem Caterhamu. V letošní sezóně za něj bude závodit po boku Charlese Pica.

Caterham se po Marussii a Sauberu stává třetím týmem, který kompletně obměnil svou jezdeckou sestavu. Loni za něj bojovali Heikki Kovalainen a Vitalij Petrov.

Nadšený Van der Garde říká: "Vím, že jsem připraven podstoupit krok vzhůru do F1. Veškerá ta práce, kterou jsem po celou svou kariéru vykonával, a obzvlášť v minulém roce s tímto týmem, vedla k naplnění mého největšího cíle."

"Během roku 2012 jsem plně zapadl do týmu - jak díky prvním tréninkům na několika tratích, které pro mne byly nové, tak i jako rezervní pilot jsem se stal v sezóně součástí týmu. Nyní můžu pokračovat v učení na nejvyšší úrovni motosportu a ukázat, že jsem na F1 připravený. Už se nemůžu startu dočkat," dodává Holanďan.


Giedo van der Garde testoval s Caterhamem loni v Abú Zabí (foto: Team Caterham F1)

Šéf týmu Cyril Abiteboul zprávu komentuje slovy: "Giedo se dobře uvedl v obou sezónách GP2 a absolvoval šest volných tréninků, progresivně zlepšoval svou rychlost, technickou zpětnou vazbu a vztahy se svými inženýry a mechaniky. Tím nám poskytl pádný důvod pro jeho jmenování do F1.

Jedná se pro Gieda v našem týmu o přirozený krok. Pokračujeme jako tým v růstu a jsme rozhodnuti dávat mladým talentům v odvětví motosportu příležitost vyrůstat s námi... S Charlesem již dříve byli týmovými kolegy, takže je pro něj výbornou volbou před další velmi zajímavou sezónou," dodává Abiteboul.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy