Caterham už dokončil práci na vylepšeních vozu CT03 pro 5. závod sezóny v Barceloně

Caterham | foto: Caterham F1 Team

U týmů vrcholí přípravy na představení nových monopostů pro sezónu 2013 Formule 1. Jejich návrháři jsou však o krok napřed - u Caterhamu již například dokončili práce na balíků vylepšení pro Velkou cenu Španělska.

Testování v Jerezu začíná již příští týden 5. února, do kdy představí většina týmů své nové monoposty. Souboje 11 týmů Formule 1 začnou v Melbourne Velkou cenou Austrálie v polovině března.

Intenzivní fáze přípravy, která začala před rokem, vrcholí: vozy skládající se z desetitisíců dílů (například Lotus E21 se skládá z 30 000, motor Renault RS27 ze 4 000 jednotlivých částí) získávají svou finální podobu,

Práce designérů však představením vozů nekončí. Ve skutečnosti jsou ve své práci o několik měsíců napřed a verze, kterou poprvé spatříme během slavnostního odhalení, zadali k výrobě před několika měsíci.

Pro lepší představu Caterham prozradil, že jeho designéři už dokončili práce na vylepšeních, které na vůz CT03 nasadí až před pátým závodu sezóny - v polovině května v Barceloně. "Dokážou velmi přesně odhadnout, jaké časy na kolo bude vůz zajíždět, až budeme 12. května v Barceloně závodit," uvádí tiskový mluvčí Tom Webb.


Designéři Caterhamu již mají hotov balík vylepšení pro Velkou cenu Španělska
(ilustrační foto: Team Caterham F1)

Caterham svůj nový vůz CT03 představí v den zahájení předsezónních testů - 5. února v Jerezu. Závodit za něj bude Charles Pic, jméno druhého pilota zatím tým neoznámil. Je však nepravděpodobné, že by v této roli pokračoval Heikki Kovalainen, který za sebou nemá silné sponzory.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy