Ecclestone: Na odkup HRT a vstup do F1 už je pro Scorpion Racing příliš pozdě

HRT | foto: HRT F1 Team

Scorpion Racing se zajímal o odkup španělského týmu HRT a vstup do letošní sezóny Formule 1. Bernie Ecclestone jej však zchladil: na to už je pozdě.

Skupina kanadských a amerických investorů je již v pokročilých fázích jednání o odkoupení nefunkčního HRT, který je od konce minulé sezóny v likvidaci.

Tým Scorpion Racing, který chce svou základnu umístit v Silverstone a závodit s vylepšenými verzemi loňských monopostů F112, je podle některých zdrojů blízko dokončení due diligence.

Termín pro přihlášky FIA do letošní sezóny však vypršel na konci loňského listopadu, proto je velmi nepravděpodobné, že by Mezinárodní automobilová federace kvůli novému zájemci dodatečně změnila pravidla.

Ecclestone jejich zájem pro britskou agenturu Press Association komentuje slovy: "Hovořil jsem s nimi a řekl jsem jim, aby se spojili s FIA a poptali se na vstup. Chtějí odkoupit všechny části HRT, poté zformovat společnost a požádat o vstup, osobně však pochybuji, že k tomu dojde. Na to už je trochu moc pozdě. Možná by se jim to mohlo podařit příští rok."


Scorpion Racing má zájem odkoupit to, co po HRT zbylo, a vstoupit do F1 (foto: HRT F1 Team)

FIA potvrdila, že od Scorpion Racing nic podstatného neobdržela a že se záležitostí bude zabývat pouze tehdy, pokud dostane něco konkrétnějšího.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy