Alonso: Klidně bych Massovi k titulu pomohl

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Ač je to právě Alonso, který se těší z role týmové jedničky, neměl by prý problém v případě potřeby pomoct k titulu svému týmovému kolegovi.

Alonso a Massa tvoří jezdeckou dvojici Ferrari už tři roky, a za tu dobu byl vždy lepší Španělský dvojnásobný mistr světa. Ve druhé polovině loňského ročníku se ale Massa zvedl a v několika závodech svého kolegu předčil.

V první polovině sezony se mu ale tolik nedařilo, za což si vysloužil kritiku mnoha lidí z řad veřejnosti i odborníků. Alonso se ale Massy zastává:

"Felipe je jeden z nejlepších jezdců světa. Říkám to celé tři roky, co u Ferrari jezdím. Lidé se diví, ale je to tak. Vzájemně si pomáháme. Nebylo by to poprvé ani naposledy, co bych mu pomohl," odpověděl Alonso na otázku, zda by svému kolegovi pomohl, kdyby potřeboval "krýt záda" v boji o titul.

"Konec roku 2012 jasně prokázal jeho kvality," dodává Španěl na obhajobu svého týmového kolegy a říká, že výsledky z posledních tří let rozhodně neodpovídají jeho reálné rychlosti.


Alonso a Massa tvoří jeden tým už od roku 2010
(Foto: Scuderia Ferrari)

Sám Massa je přesvědčen, že po prodloužení smlouvy s Ferrari o jeden rok se od něj očekávají výkony srovnatelné s Alonsem, nikoli jen dělání dvojky. 

"Nedovedu si představit, že by tým chtěl, aby jeden z jeho jezdců nebyl konkurenceschopný," řekl Brazilec. "Mít jen jednoho dobrého jezdce s jedním dobrým autem by bylo absurdní."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy