Marussia rozchod s Glockem vysvětluje snahou o zajištění budoucnosti

Marussia | foto: Manor Racing

Marussia si zkušeného Tima Glocka nemohla dovolit. Ve snaze o zajištění dlouhodobé budoucnosti v nepříznivých ekonomických podmínkách si bude hledat s bohatými sponzory.

"Náš tým byl založený na principu těžení z prověřených zkušeností a zároveň poskytování příležitosti mladým objevujícím se talentům, které slibovaly pokrok v královské disciplíně motosportu. Tato filozofie se zatím odrážela v našem obchodním modelu," vysvětluje šéf týmu John Booth.

"Pokračující změny, kterým průmysl čelí, znamenají, že musíme učinit kroky k zajištění dlouhodobé budoucnosti. Těžké ekonomické podmínky přetrvávají a komerční prostředí je těžké pro všechny, včetně týmů Formule 1.

Rádi bychom Timovi poděkovali za spolupráci s námi na tomto rozhodnutí, obzvlášť když měl platnou smlouvu, a také za to, jak přispíval našemu týmu. Chtěli bychom mu do budoucna popřát vše nejlepší a popřát příštímu týmu k získání služeb tak konkurenceschopného, profesionálního a zkušeného závodníka," dodává Booth.

Jméno druhého pilota, který bude letos nastupovat po boku Maxe Chiltona, Marussie zatím neoznámila: "V patřičném čase poskytneme aktuální informaci o složení naší jezdecké sestavy."


Timo Glock opouští Formuli 1 (foto: Marussia F1 Team)

Glock v oficiálním prohlášení říká: "S Marussií jsem strávil tři skvělé roky, během nichž jsem měl možnost se aktivně podílet na budování a rozvoji týmu a jeho snah o úspěch ve světovém šampionátu Formule 1.

Rád bych týmu popřál mnoho štěstí na cestě dalším obdobím a poděkoval všem za skvělé časy, které jsme sdílely, a podporu, jež se mi dostávalo. Ačkoliv to není směr, kterým bych očekával, že se vydám, ve skutečnosti jsem velmi nadšený tím, co přinese budoucnost pro mou kariéru. Doufám, že to budu moc velmi brzy komentovat," popisuje německý pilot.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy