De la Rosa je z nové role u Ferrari nadšený

HRT | foto: HRT F1 Team

Loňský jezdec slaboučkého týmu HRT Pedro de la Rosa oslaví 24. února své 42. narozeniny už jako člen stáje Ferrari. Namísto nejslabší stáje startovního pole tak bude své zkušenosti poskytovat jednomu z největších favoritů.

Ve Ferrari se, jak se zdá, rozhodli poskytnout své španělské hvězdě Fernandu Alonsovi opravdu domácí prostředí a tak k dosavadnímu testovacímu jezdci Scuderie Marcu Genému angažovali dalšího Španěla. Pravdou ovšem je, že jak Gené tak i de la Rosa jsou už dlouhá léta uznávanými testovacími piloty.

Pedro de la Rosa sice za svou kariéru mezi lety 1999 a 2012 odjezdil celkem 105 závodů Formule 1 (nejlépe druhý na Hungaroringu v roce 2006), ale spíše než výkony v závodech na sebe upozornil při zdánlivě nudné a jednotvárné práci při testovacích jízdách. Svou pověst výborného testovacího jezdce si Pedro vysloužil především během let strávených u McLarenu, pro nějž naposledy pracoval ještě v roce 2011.

V posledních letech je ovšem testování na závodní dráze velmi omezeno, a proto bude u Ferrari De la Rosovým hlavním úkolem práce v simulátoru. Jak Španěl prozradil médiím, už se nemůže dočkat.

„Je úžasně motivující pracovat pro tým, jako je Ferrari, a to nejen proto, co reprezentuje v historii Formule 1 a motorismu obecně, ale také proto, že to pro mě bude úplně nový a velmi podnětný zážitek,“ prohlásil spokojený de la Rosa, jemuž se po bankrotu HRT nakonec díky Ferrari přeci jen podařilo prodloužit svou kariéru ve Formuli 1.


Loni De la Rosa závodil s nejpomalejším vozem - HRT F112 (foto: HRT F1 Team)

„Opravdu doufám, že se dostanu k práci, co nejrychleji to bude možné, abych mohl pomoci s vývojem auta. Těším se, že budu znovu spolupracovat s Fernandem a také na práci s Felipem [Massou]. Do Austrálie už nezbývá moc času, ale je toho pořád hodně, co se dá udělat, a já jsem od tohoto okamžiku připraven týmu pomoci,“ dodává De la Rosa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy