Ecclestone: Michael měl po Mercedesu chtít záruky, s Ferrari či s Red Bullem by vítězil

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Michael Schumacher měl podle Bernieho Ecclestona požadovat více záruk za to, že mu Mercedes poskytne dostatečně rychlé auto. S vozem Ferrari či Red Bullu by podle něj závody po svém návratu opět vyhrával.

Triumfu se však sedminásobný mistr světa po svém návratu do Formule 1 nedočkal. Na pódium za poslední tři sezóny vystoupal pouze jednou, když dojel loni ve Valencii na třetím místě po odstoupení několika soupeřů před sebou (Button měl problémy s pneumatikami, Vettelovi a Grosjeanovi selhal alternátor, kolize Kobajašiho s Massou a ke konci i Hamiltona s Maldonadem).

"Pokud by měl Red Bull nebo Ferrari, Michael by znovu vyhrál. Měl požadovat více záruk, protože to bylo jeho auto [Mercedes, které je na vině]. Nyní byla jeho reputace poskvrněna," uvádí pro Corriere della Sera Ecclestone.

Schumacher, který včera završil 44 rok svého života, si v rozhovoru pro Auto Motor und Sport vítězstvími ve výše uvedených týmech ale tak jistý nebyl: "Souhlasím s tím, že kdybych seděl v takovém voze, pak bych jezdil s těmi kluky [na špici].

Jestli bych vyhrál závody se současným Red Bullem nebo s McLarenem, to je dobrá otázka. Zkrátka nesednete do auta a hned nevyhrajete. Mohl bych jezdit tak rychle ve voze přizpůsobeném pro Vettela jako ve voze přizpůsobeném pro Schumachera? Pravděpodobně ne," odpovídá si Schumacher na vlastní řečnickou otázku.


Schumacher by podle Ecclestona s Ferrari znovu vyhrával (foto: Scuderia Ferrari)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 20 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy