Pérez: Proč bude mít Sauber letos v některých závodech na vítězství

Sauber | foto: Sauber Motorsport AG

Podle Sergia Péreze bude Sauber i v sezóně 2013 velmi silný a v některých závodech bude mít na vítězství.

Mexičan sice přestupuje k McLarenu a doufá, že si polepší, švýcarský tým však podle něj bude opět velmi silný. Závodit za něj bude Nico Hülkenberg, jenž přichází z Force Indie, a nováček Esteban Gutiérrez.

Pérez to loni s vozem Sauber C31 dotáhl třikrát na pódium: kromě třetího místa v Kanadě si Sergio dojel pro stříbro za Fernandem Alonsem v Malajsii a překvapivě i v Monze, kde dojel opět druhý za Hamiltonem poté, co si hravě poradil s oběma Ferrari.

"Sauber bude znovu silný, o tom jsem pevně přesvědčený. Pravidla jsou vcelku stabilní, tým svému vozu dobře rozumí, tak proč by měli být horší než v roce 2012? Dokonce si myslím, že by v některých závodech mohli mít na vítězství," říká Pérez pro švýcarský časopis Speed Week.

S původním zaměstnavatelem se nová posila McLarenu loučí v dobrém: "Sauber pro mě udělal hodně, takže bych si přál, aby se jim vedlo lépe než kterémukoliv jinému týmu - samozřejmě s výjimkou McLarenu!"


Sergio Pérez na pódiu v Monze (foto: Sauber Motorsport AG)

Sauber by měl stihnout úvodní předsezónní testování v Jerezu, vývoj vozu C32 pokračuje dle plánu. Veřejnosti ho představí 2. února 2013 ve svém sídle v Hinwilu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy