Schumacher: Proč je dnes F1 mnohem vyrovnanější

Schumacher, Michael | foto: www.raceofchampions.com

Současná Formule 1 je podle Michaela Schumachera podstatně vyrovnanější než před několika lety, kdy si vyjel sedm titulů mistra světa.

Michael Schumacher se třech sezónách s kariérou aktivního pilota v Brazílii rozloučil. K vrcholům jeho tříletého období po návratu patřilo vítězství v kvalifikaci v Monaku či pódiové umístění ve Valencii.

"Pole je nyní vyrovnanější. V dřívějších letech mého působení byla vždy šance, že budete rychlejší než soupeř, a to nejen o pár desetin, ale o plnou sekundu," vzpomíná podle Auto Motor und Sport na slavnou éru německý šampion.

"Proč? Protože vozy nebyly aerodynamicky tak vyvážené a pro jízdu byly velmi ostré. Jakožto pilot jste pro sebe měli mnoho možností. Dnes jsou vozy aerodynamicky stabilní a dobře vyvážené. Okno, v němž pracujete, není tak velké," pokračuje bývalý pilot.

To však podle něj automaticky neznamená, že jezdci jsou nyní lepší než v minulosti: "Ve Formuli 1 byli vždy ti nejlepší piloti. Je v ní dnes více nejlepších pilotů?"


Podle Schumachera existovala vždy možnost, jak být klidně i o sekundu rychlejší než soupeř
(foto: Scuderia Ferrari)

"Samozřejmě, že jsem zavedl nové standardy ve způsobu práce, ale mí bývalí kolegové se přizpůsobili perfektní práci, někteří nové standardy museli napodobovat. Rozdíl mezi dneškem je, že nové generace zřejmě vyrostla dle těchto stejných měřítek," dodává Schumacher.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 31 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy