De la Rosa nečeká, že by mohl opět testovat pro McLaren: "Dvakrát jsem je opustil"

de la Rosa, Pedro | foto: McLaren

Pedro de la Rosa po krachu HRT věří, že si najde místo testovacího pilota u některého z ostatních týmů Formule 1. Nečeká však, že by to bylo u McLarenu, od kterého dvakrát odešel.

Před sezónou 2010 z Wokingu odešel, aby mohl závodit za Sauber - švýcarský tým jej však po Monze nahradil Nickem Heidfeldem. Španěl se zřekl role testovacího pilota McLarenu také před sezónou 2012 kvůli možnosti závodit za HRT, které kvůli financím zkrachovalo a v seznamu týmů pro letošní ročník chybí.

"Člověk musí vědět, jak to překonat a hledět kupředu, je však pravdou, že jsem realistou a to všechno, co se stalo, bylo pro každého u HRT velmi nepříjemné. Ve své kariéře jsem zažil velmi málo let, kdy jsem zažíval těžké chvíle kvůli nadcházející sezóně. Je to těžké, ale je to normální," uvádí De la Rosa pro španělský list Marca.

"Zvolil jsem si cestu a žil v souladu se svým rozhodnutím, takže nečekám, že mi McLaren zeširoka otevře dveře, obzvlášť poté, co jsem je dvakrát opustil. Byl jsem nevěrný, takže musím začít od nuly, což je normální."


Pedro de la Rosa loni v Monaku (foto: McLaren Mercedes)

"Věřím však, že budu v F1 pokračovat jako testovací či rezervní pilot. Myslím, že budu pokračovat s volantem ve svých rukou, ale nic není zaručeno," dodává De la Rosa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy