Rosberg: Mercedes může stavět na obrovském pokroku, který letos učinil

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Nico Rosberg věří, že Mercedes v sezoně 2012 udělal velký pokrok vpřed a je zklamaný z toho, že nepovedený konec sezony zamaskoval progres německého týmu.

Nico Rosberg zaznamenal s Mercedesem senzační vítězství v Číně, avšak v posledních šesti závodech tým nedokázal získat jediný bod.

Stejně jako šéf týmu Ross Brawn i Rosberg věří, že mohou být optimističtí co se dalšího zlepšování do příští sezony týče. 

"Zlepšení je obrovské. Bohužel jsme je v druhé polovině sezony moc často neviděli, ale v první části jsme ve dvou závodech měli nejrychlejší auto - v Číně a Monaku. To je zlepšení a ukazuje to progres," trvá na svém německý závodník.

"Pokud byste se dnes šli projít továrnou, uvidíte velké zlepšení oproti době před třemi roky. Je vidět více schopností, vše je propojeno. To vše je velkým krokem vpřed a to je důvod, proč jsem si jistý, že pro nás příští rok bude lepší," uvedl Rosberg pro Autosport.

"Bohužel ten proces trval déle, než jsme doufali. Doufali jsme, že už budeme letos schopni bojovat o titul, což se nestalo a chybělo k tomu bohužel hodně," přiznal.

Dodal však, že to pro ně byla cenná lekce a je přesvědčený, že příští rok začnou dobře a budou se zlepšovat i během sezony.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 22 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy