Montezemolo: F1 potřebuje nové šéfy

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Prezident Ferrari Luca Di Montezemolo se domnívá, že nadešel čas, aby vedení v F1 převzali noví, mladší manažeři.

Prezident Ferrari by rád viděl, aby F1 zaujala širší veřejnost a domnívá se, že Bernie Ecclestone by měl povolit otěže vedení F1.

"Potřebujeme lidi s moderním vnímáním. Je to stejné jako v mé společnosti. Za pár let nebudu človekem pro Ferrari, přijde někdo nový," uvedl Montezemolo pro The Independent.

"Vždycky jsem říkal Berniemu, že život ve stylu show jednoho člověka je u konce. Potřebujete kolem sebe tým. Musíme tyto otázky zodpovědět v pozitivním směru a dívat se kupředu. Dříve či později se to stane Berniemu stejně jako mně," nechal se slyšet.

Montezemolo věří, že by F1 měla pečlivě přemýšlet nad závody v zemích, kde pro ně není přílišné nadšení.

"Před třemi lety jsem byl ohromen, když jsem byl pozván k otevření Le Mans. Byla to párty. A po paddocku F1 na mnohých okruzích chodíte a vypadá to, jako by to byla poušť. Myslíte, že je správné, že se jezdí uprostřed ničeho? Bez veřejnosti, fanoušků, vlajek, vášně. Je to chladné a nelíbí se mi to," upozorňuje Ital.

"Bernie je vždy rozrušený, když tohle řeknu, ale poslouchejte, dnes, když máte přítelkyni, řekněme dvacetiletou, s nízkonákladovými společnostmi můžete létat po světě za méně peněz než co by vás stál víkend v Monze. Tak by to být nemělo," popisuje.

"Svět se hodně mění. Ferrari chce hrát svou velkou roli i v budoucnosti. Co se týče letošní sezony, návrat do Spojených států byl velmi dobrý. Ale musíte se dívat do budoucnosti. Čas na to dělat rozhodnutí ohledně budoucnosti je tehdy, když máte úspěch. V opačném případě je děláte v problémech a to je špatné. Jsme blízko otevření nové stránky budoucnosti F1, s uznáním spousty práce, kterou Bernie odvedl, ale posunutím se vpřed," dodal.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy