Force India si chce příští rok o dvě příčky polepšit a skončit nejhůře pátá

Force India | foto: Sahara Force India

Force India nebude spokojená, pokud do sezóny 2013 nevykročí s pátým nejrychlejším vozem v poli Formule 1. Nový vůz plánuje představit již 1. února.

Indický tým sídlící v Silverstone měl letos pomalejší začátek, ale ke konci patřil mezi nejsilnější týmy středu pole. Nico Hülkenberg, jenž přechází k Sauberu, dokonce v posledním závodě v Brazílii bojoval s McLareny o vítězství.

"Druhá polovina sezóny nás musí velmi povzbudit. Pravidla jsou před rokem 2013 stabilní. Krom prací na vývoji přes zimu v podstatě končíte nyní tam, kde začnete v březnu," uvádí zástupce šéfa týmu Bob Fernley pro Autosport.

"Musíme být tedy povzbuzení, jedná se o silný balík. Můžeme se něco naučit? Prožili jsme dvě sezóny, ve kterých jsme z počátku byli pomalí. To nás dostihlo. Snad to nebude ten případ i v roce 2013," pokračuje.

I když Force India skončila až za Mercedesem a Sauberem, v příští sezóně cílí na páté místo. "Pokud se podíváte na statistiky, od letní přestávky byla Force India pátým nejlepším týmem a Vijay [Mallya] očekává, že tak i začneme, to je jednoduché.

Mercedes má před sebou očividně spoustu práce. Přichází k nim Lewis [Hamilton], takže se do toho dají s obnoveným nadšením. Jsou silou, s níž je nutné počítat, musí však překonat nezdary této sezóny. Z našeho pohledu jsme byli ke konci silní, což si chceme přenést i do příštího ročníku," dodává Fernley.


Příští rok chce Force India skončit nejhůře pátá (foto: Sahara Force India)

Force India zatím neřekla, kdo obsadí volné místo po boku Paula di Resty. Oznámila však datum prezentace nového vozu VJM06: dopoledne 1. února v Silverstone.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy