Ecclestone: Velká ceny Thajska bude v roce 2015 součástí kalendáře F1

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Thajsko bude podle Bernieho Ecclestona v roce 2015 hostit svou první velkou cenu Formule 1.

O této asijské zemi se již dlouho spekuluje, že by mohla pořádat závody. Až do současnosti však veškeré plány na přilákaní F1 nebyly dostatečně finančně zajištěny. Nyní se peníze našly, na což samozřejmě Ecclestone slyší.

Thajská vláda se totiž postavila za projekt na pořádání závodů a podle vedoucích představitelů sportu se v zemi dočkají Formule 1 již v roce 2014. To je však moc rychlé: "Říkají v roce 2014, já říkám v roce 2015," diktuje Ecclestone a dle Wall Street Journal si libuje: "Je to seriózní a je to dobré."

60 % nákladů tohoto špičkového sportovního podniku má hradit vláda, 40 % Red Bull. Světoznámý výrobce energetických nápojů, který vlastní dva týmy Formule 1, by velmi rád uspořádal závod v zemi, kde byla založena značka, kterou společně s Mateschitzem vlastní Yoovidhya - čtvrtá nejbohatší rodina v Thajsku (v celosvětovém žebříčku miliardářů dle Forbesu na 205. místě).


Propagační jízdy Red Bullu měly v Thajsku hojnou účast (foto: Red Bull)

Popularita motosportu je v této zemi na vzestupu, obzvlášť po propagační jízdě Red Bullu, který sem zavítal v roce 2010. Tehdy se na monopost F1 v akci přišlo podívat kolem 150 tisíc lidí (fotky najdete pod článekm). O minulém víkendu se navíc v hlavním města Bangkoku jel i Závod šampionů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy