Webber: Alonso byl letos ve Ferrari bezchybný, proto je hodně zklamaný

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Mark Webber ocenil druhého muže šampionátu - Fernanda Alonsa, který podle něj odjel bezchybnou sezónu.

Red Bull se ke konci letošní sezóny rozjel a Sebastian Vettel vybojoval třetí titul, Webberovi ke konci ale vůz seděl méně. Alonsovi nakonec scházely tři body, podle Australana však podával po celou dobu výborné výkony.

"Nemyslím si, že by za celý rok udělal něco špatně. To je důvod, proč si myslím, že je tak zklamaný. Cítí, že zřejmě udělal vše, co mohl. Byla to vůbec jeho nejlepší sezóna podle toho, jak si vedl? Je to docela dobře možné. Nemohl toho udělat o moc víc," popisuje Webber.

Vzpomíná přitom na Velkou cenu Británie, kdy Alonsa s Ferrari předjet a vyhrál: "Přesto, přijít o to jen o tři body - bylo štěstí, že jsem jej v Silverstone předjel." Vettelovi by jinak tyto body k titulu scházely, ale na kdyby se v F1 nehraje.


Po letošním triumfu Marka Webbera v Silverstone (foto: Red Bull Racing)

Úřadující mistr světa Alonsovy kvality uznal slovy: "Respektuji jej jako pilota za to, že bojuje. Je jedním z nejlepších pilotů, které v F1 máme, staráte se však o sebe. Svedli jsme také hodně soubojů. Nechci srovnávat, kdo bojoval více či tvrději, to nemá smysl.

"Sezóna byla dlouhá, s mnoha závody, a nakonec vyhrál šampionát ten, kdo měl nejvíce bodů. Samozřejmě mám velkou radost z toho, že jsme to byli my a ne oni," dodal Vettel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy