Grosjean přiznává, že měl ohledně své budoucnosti obavy

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Romain Grosjean poté, co s ním Lotus prodloužil smlouvu i pro rok 2013 prozradil, že měl ohledně své budoucnosti v F1 obavy.

Lotus včera potvrdil, že se jejich jezdecká dvojice pro následující sezonu nemění a po boku Kimiho Räikkönena bude opět jezdit Romain Grosjean. 

Nad budoucostí šestadvacetiletého Francouze visely otazníky, avšak tým z Enstone nakonec alternativy v podobě Heikkiho Kovalainena či Kamuje Kobajašiho nevyužil a dal šanci Grosjeanovi.

"Obával jsem se. Nebyla to nejjednodušší část sezony, když je prosinec, závody jsou odjety a vy stále čekáte na odpověď," uvedl pro Autosport. "Měl jsem s vedením diskuze a snažili jsme se zanalyzovat situaci a pochopit ji. Cílem je udržet si rychlost a chceme získávat hodně bodů."

Vyrovnanost výkonů byla největším problémem a proto je pro něj klíčové, aby dokončoval závody. To se mu v uplynulé sezoně z 19 startů nepovedlo osmkrát. Na druhou stranu však ještě před letní pauzou získal tři pódiová umístění.

"Je to jasné. Chtějí, abych dojížděl závody. To musíme zvládnout," popisuje týmová očekávání Grosjean a dodává, že se hlavní je podle něj správný přístup. Nenechává se znepokojovat tlakem a očekáváními dalších vítězství týmu Lotus. 

"Nejprve musíme udělat co se dá s autem, potom také po jedzecké a inženýrské stránce a nedbát na očekávání. Vyhrávání by bylo skvělé, ale nejprve musím odvést co nejlepší práci pro tým, pro sebe a brát to krok za krokem během víkendů. A po odmávání šachovnicovou vlajkou uvidíme, jak na tom jsme," nechal se slyšet Grosjean.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy