Romain Grosjean zůstává u Lotusu i příští rok

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Čerstvý vítěz Závodu šampionů Romain Grosjean může své oslavy ještě prodloužit. Tým Lotus jej potvrdil jako svého druhého pilota pro rok 2013 a jezdecké složení týmu z Enstone se tak nemění.

Romain Grosjean mnohokrát prokázal své schopnosti, třikrát dokončil na pódiu, avšak často chyboval a kolidoval. Šestadvacetiletý vítěz GP2 tak v uplynulé sezoně získal 96 bodů, což mu vyneslo osmé místo v tabulce jezdců.

"Je to fantastické, že budu pokračovat s Lotusem i v roce 2013. Je to úžasné mít takovou podporu všech v Enstone. Opravdu se těším, až se jim odměním za jejich důvěru na trati v Austrálii. Ve své první kompletní sezoně v F1 jsem se hodně naučil a mým cílem je ty lekce přeměnit na praxi při silnějších a vyrovnanějších výkonech na trati. V Enstone se objevuje hodně vzrušující rozvoj a já jsem nadšen z vývoje E21," těší se francouzský závodník.

Šéf týmu Eric Boullier dodává: "Romain je velký talent a nás těší, že bude pokračovat s námi i další sezonu. Se dvěma výjimečnými piloty jakými jsou Romain a Kimi jsme v dobré pozici, abychom měli silný rok 2013 s ještě lepšími výsledky před námi." 

"Oba piloti během své první sezony jako týmoví kolegové spolupracovali velmi dobře a myslím, že je zde potenciál na ještě lepší věci v příští sezoně. Byli jsme pravidelnými návštěvníky pódia a budeme se rozhodně snažit v tomto trendu pokračovat," uvádí v oficiálním prohlášení Boullier.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy