Schumacher: Titul vyhrál ten správný chlap

Mercedes | foto: Daimler AG

Michael Schumacher, jehož kariéra závodního pilota F1 skončila po GP Brazílie, řekl, že si přál, aby titul získalo Ferrari. Zároveň ale pogratuloval Sebastianu Vettelovi k zisku dalšího titulu.

Seminásobný mistr světa, z čehož 5 titulů získal právě s Ferrari, připouští: "Bylo mi velmi líto týmu Ferrari, ke kterému mám pořád velmi těsný vztah. Letos bych mnohem více preferoval, kdyby konstruktérský titul získali hoši v červeném..."

Poté ale pokračuje: "Teď, poté co se 'usadil prach', bych chtěl ještě jednou pogratulovat Sebastianu Vettelovi k zisku třetího titulu. Byl to nervy drásající závod, který byl skvělou tečkou za touto povedenou sezonou. Toho chlapce [Sebastiana Vettela] už znám takovou dobu a mám ho rád, těším se i za něj. Podle mě je to ten správný chlap, který měl vyhrát titul."

A jaké jsou výhledy fenomenálního Němce na další činnost? Zprávy, že podepsal s Mercedesem na pozici testovacího jezdce jsou mylné. Novináři si špatně vyložili větu: "Podepsal jsem smlouvu a budu aktivní jako testovací jezdec." Ale když nebude testovat Mercedes F1, tak co tedy? Michael Schumacher zahájil spolupráci s jedním výrobce motokár.

Konkrétně by se mělo jednat o italského výrobce motokár - značku Tony Kart. "Mám rád závody motokár. Vždy to pro mě byla velká výzva." Michael dále časopisu Stern, který s ním o celé záležitosti mluvil, prozradil, že se těší "až v budoucnu nebude muset o F1 tolik přemýšlet." Jeho novou zálibou je seskok volným pádem (se zpožděným otevřením padáku). "Jsem ale pořád začátečníkem," upozorňuje bývalý jezdec. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy