Kovalainen nehodlá být platícím jezdcem: "Sponzory jsem nehledal"

Caterham | foto: Caterham F1 Team

Heikki Kovalainen stále neví, zda bude v F1 i příští rok. Není tajemstvím, že nemá nic jisté a vše záleží na penězích.

Budoucnost Heikkiho Kovalainena závisí na tom, zda tým Caterham dokáže získat zpět desáté místo v poháru konstruktérů, které v současné chvíli okupuje Marussia. Pro tým to totiž znamená peníze, které by jim v případě neúspěchu velmi chyběly. A podle toho se pravděpodobně tým rozhodne, zda si ponechá finského pilota. 

"Ještě nevím - je to tak jednoduché. Je to stále ve vzduchu a čekáme, co Caterham udělá a až padne rozhodnutí, bude to jasnější. Zatím jsme se nikam neposunuli," uvedl Kovalainen pro Sky Sports F1 Show.

Jednatřicetiletý pilot nepatří mezi takzvané platící jezdce a nehodlá na tom nic měnit. "Není nic, co bych mohl udělat. Svůj postoj jsem řekl jasně a teď je to na týmu a jejich rozhodnutí. Cítím, že jsem udělal vše, co bylo v mých silách, zažil jsem tam dobré sezony a víc nemůžu udělat. Bude smůla, pokud to skončí takto, ale takový je život," uvedl Fin.

"Myslím, že jde o peníze. Nemám peníze, které bych mohl týmu přinést a i kdybych měl tu možnost, neznamenalo by to, že bych to udělal. Myslím, že pokud se rozhodnete jít tou cestou, musíte mít plán a garanci jasných výsledků, jinak to nemá cenu," okomentoval situaci.

"Aktivně jsem žádné sponzory nebo peníze nehledal a týmy peníze vyžadují. Nemají peníze, aby platili jezdcům a myslím, že je to zkrátka jasné," popisuje Kovalainen, který je v před závěrečným závodem sezony 18. v tabulce jezdců a má jednoznačný cíl: "Tentokrát musíme dojet dvanáctí."

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy