McLaren lituje: Měli jsme letos rychlé auto, Hamilton měl bojovat o titul

McLaren | foto: McLaren

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh uznává, že Lewis Hamilton by letos bojoval o titul mistra světa Formule 1, pokud by se vyvarovali chyb a maximálně využívali potenciál svého letošního vozu MP4-27.

Série chyb týmu v boxech z počátku sezóny či potíže se spolehlivostí znemožnili Hamiltonovi pohybovat se na čele šampionátu - byť letos tým měl od počátku velmi rychlé auto. Jeho potenciál doložil poslední závod, v němž britský pilot zdolal lídra šampionát Sebastiana Vettela.

"Musíme být lepší, musíme být silnější a musíme dělat méně chyb," uznává šéf McLarenu. "Letos jsme měli velký potenciál, nedostali jsme to, co bychom z potenciálu týmu dostat měli. Poučíme se z toho a příští rok začneme lépe. Momentálně se však soustředíme na Brazílii, kde se za několik dní pokusíme vyhrát."

Na otázku, zda Hamilton po výkonech v Abú Zabí a ve Spojených státech mohl skutečně bojovat o titul, Whitmarsh odpověděl: "Měl, ale moc se tím nezaobírám. Podávali jsme slabší výkony. Neodváděli jsme v několika směrech dost dobrou práci, měli jsme však rychlé auto, a to je úspěch.

Dosáhli jsme některých dobrých věcí, ale ne vrcholným způsobem tak, jak by se mi to zamlouvalo. Musíme se zlepšit ve všem, co děláme. To bude přes zimu našim cílem, chceme příští rok prožít impozantní sezónu," uvádí Whitmarsh podle Autosportu.


Lewis Hamilton se v USA dočkal letošního čtvrtého vítězství, z boje o titul je však i přes
rychlé auto dávno vyřazen (foto: McLaren Mercedes)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy