Piloti F1 se obávají, že předjíždění v Austinu bude obtížné

GP USA (Austin) | foto: circuitoftheamericas.com

Po odjetí pátečních volných tréninků se někteří piloti F1 domnívají, že předjíždění na texaském okruhu bude velmi obtížné.

"Nemyslím si, že předjíždění bude jednoduché," prohlásil Jenson Button. "Myslím si, že potřebujeme středně rychlé zatáčky vedoucí na dlouhou rovinku, ne tyto pomalé, protože se v nich jen obtížně udržíte za autem před vámi. Pro nás je to ale velmi zábavné a doufám, že uvidíme dobré závody a předvedeme dobrou show. Bohužel ale musím říct, že si nemyslím, že se při použití pneumatik s takto nízkým opotřebením, dočkáme většího počtu předjížděcích manévrů." 

Podle názoru jeho týmového kolegy Lewise Hamiltona bude nejvíce předjížděcích manévrů k vidění v DRS zóně: "Nejlepším místem pro předjetí soupeře bude protilehlá rovinka. Je pěkná, dlouhá a navíc má DRS zónu. Jinak bude dost těžké pronásledovat soupeře, a to zejména v rychlých zatáčkách č. 4, č. 5, č. 6 a č. 7." 

Mark Webber považuje za největší problém okruhu nedostatek přilnavosti mimo ideální stopu: "Není to nejjednodušší okruh a mimo ideální stopu je velmi kluzko, ale je to dobrá trať a uvidíme, jak se na ní bude závodit." 

Jiný názor ale má Jean - Eric Vergne: "Okruh je velmi náročný a má mnoho míst, kde se dá předjíždět. I bez DRS tu vidím zatáčky, v kterých by to mělo jít, a to bude dobré pro show." 

Někteří piloti se navíc obávají problémů v prvním kole závodu, které by mohla způsobit první zatáčka okruhu. "Hlavně pro ty na levé straně roštu to bude jako vtip. Každý bude chtít být vpravo - tedy na prvním, třetím nebo pátém místě. To je hlavní. A navíc je první zatáčka trochu podobná La Source ve Spa a o ní všichní víme své," tvrdí Mark Webber

Svůj názor na možné problémy v první zatáčce vyjádřil také Kimi Räikkönen: "Existují i horší zatáčky než je tato. Víme, že to bude na startu složité a mimo ideální stopu mimořádně kluzké. Když budou všichni dostatečně rozumní, pak to nebude problém, ale v opačném případě se něco stát může. A to na každém okruhu." 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy